Wanneer u of uw partner overlijdt, is de kans groot dat er opeens minder geld in het laatje komt. Natuurlijk kunt u daar zelf voor sparen, maar ook de overheid heeft regels opgesteld. Die staan in de Algemene Nabestaandenwet (Anw). De wet zorgt onder meer voor financiële ondersteuning. Nabestaandenservice kan deze voor u aanvragen. Wij informeren u daarnaast graag over de geldende regels en wetten voor nabestaanden.

Eisen en voorwaarden

Er zijn strenge eisen om in aanmerking te komen voor de Anw. U kunt er dus niet zomaar van uitgaan dat u de uitkering krijgt. De volgende voorwaarden zijn van toepassing wanneer u in aanmerking wilt komen voor de Anw:

  • Uw partner werkte of woonde in Nederland
  • U heeft nog niet de geldende AOW-leeftijd
  • U zorgt voor een kind jonger dan 18 of u bent minimaal 45% arbeidsongeschikt

Het maakt bij het aanvragen van de Anw niet uit of u getrouwd bent, samenwoont of geregistreerd partnerschap hebt.

De verzekering kan helpen

Alleen rondkomen van de Anw-uitkering is niet voor iedereen makkelijk. Vaak gaat u er in inkomen flink op achteruit. Om dat bedrag aan te vullen, kunt u een verzekering afsluiten. Dit is de Anw-hiaatverzekering. Deze verzekering keert altijd het vooraf afgesproken bedrag uit, ongeacht het inkomen dat uw partner verdient. Meer weten over de regels en wetten voor nabestaanden? Neem hiervoor contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar om u zorgen rondom verzekeringen en andere regelgevingen uit handen te nemen.