Op het moment dat uw dierbare komt te overlijden zijn er veel instanties die u moet informeren. De bank behoort tot een van de eersten op deze lijst. Wij informeren u over de stappen die ondernomen moeten worden en kunnen u zoveel mogelijk taken uit handen nemen bij het regelen van uw bankzaken.

Stappenplan voor de te regelen bankzaken

Belangrijk is om het overlijden van uw dierbare zo snel mogelijk door te geven aan de betreffende bank. Elke bank hanteert zijn eigen werkwijze wanneer een overlijden wordt doorgegeven. Wij ondersteunen u bij het melden en aanleveren van de juiste gegevens en documenten om de rekeningen vrij te geven. Als de rekening door de bank is vrijgegeven dan kunt u als erfgenaam of de persoon die de nalatenschap afhandelt, toegang tot de rekening van de overledene krijgen.

Tussenpersoon

Nabestaandenservice neemt graag voor u contact op met de betreffende bank. Als tussenpersoon zullen wij alle zaken keurig afhandelen. Indien wij u als contactpersoon nodig hebben, zullen wij dat laten weten. Er zijn verschillende documenten nodig om bankzaken na een overlijden te regelen. Wij kunnen u helpen deze documenten aan te vragen. Om de bankzaken te kunnen regelen, hebben wij in ieder geval een akte van overlijden nodig. En meestal ook een verklaring van erfrecht. Dit laten wij u weten. Wilt u gebruikmaken van een betrouwbaar tussenpersoon die uw zaken vakkundig en met de grootste zorg afhandelt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen!