Financiële problemen na een overlijden voorkomen? Nabestaandenservice ondersteunt u graag met het inventariseren van de nieuwe financiële situatie en adviseert u over eventuele oplossingen. Hieronder vindt u dan ook belangrijke informatie rondom dit onderwerp. Wilt u aanvullende informatie? Maakt u dan vrijblijvend een afspraak met onze adviseurs.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) keert een vooraf afgesproken bedrag uit, wanneer u voor een bepaalde datum overlijdt. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden. Hiermee kunt u uw gezin beschermen tegen de financiële risico’s van uw overlijden. Zij kunnen de uitkering bijvoorbeeld gebruiken om de hypotheek of huur te betalen.  Een overlijdensrisicoverzekering kan er ook voor zorgen dat uw partner voldoende inkomen heeft wanneer u (plotseling) overlijdt.

Algemene Nabestaandenwet

Ook via de overheid zijn er regelingen die ervoor zorgen dat u financieel wordt bijgestaan na het overlijden van uw partner. Een achterblijvende partner kan recht hebben op een nabestaandenuitkering uit de Algemene Nabestaandenwet (Anw). Wat de hoogte is van de uitkering verschilt per situatie. Toch kan deze regeling ervoor zorgen dat u een financieel steuntje in de rug krijgt.

Weduwepensioen werkgever

Werkt u voor een werkgever? Grote kans dat deze een pensioencontract voor u heeft geregeld. U bouwt dan inkomen op voor wanneer u met pensioen gaat. In de meeste gevallen krijgt uw partner ook een uitkering als u overlijdt. Dit heet het weduwepensioen. Er zijn echter ook valkuilen. Hierover kunnen wij u informeren.

Financiële problemen na een overlijden voorkomen

Wilt u meer weten over uw financiële situatie wanneer een dierbare van u overlijdt? Wij helpen u als Nabestaandenservice bij het regelen van onder andere financiële zaken. Als u contact met ons opneemt, zullen wij kijken naar wat wij voor u kunnen betekenen.